viernes, 29 de marzo de 2019

PRÀCTICA SOBRE EL MONOMITE

MONOMITE

Segons la terminologia de Joseph Campbell, és el viatge arquetípic d'un heroi, present a la mitologia, a l'èpica i a les arts que en deriven, com el cinema.

Aquests són els personatges que sempre apareixen:

L'heroi: 
L'Heroi: és el protagonista, aquell jove que no té família, és infortunat però té un somni i una meta per la qual lluitar. Ex: Luke Skywalker i Harry Potter.

Herald: Personatge o objecte que tindrà com a missió canviar el curs de la història, conegut també en guió cinematogràfic com els Incidents incitadors. Exemples: Gandalf, la carta de Howarts en Harry Potter. 

El Mentor: Ve a ser un dels personatges més estimats per l'audiència, com el seu nom indica, aquell que serà l'encarregat d'aconsellar al protagonista durant la seva aventura. Exemples: Obi Wan Kenobi i Albus Dumbledore.
 
Els Guardiants del Llindar: Lacais de l'antagonista de la història o també poden ser diferents personatges o circumstàncies que li impedeixin al protagonista aconseguir el seu objectiu. Exemples: Jabba The Hutt, stormtroopers o els nazis en les pel·lícules d'Indiana Jones. 

El BufóEncara que sembli que és el personatge ximple de la història, no sempre és així, el seu nom es refereix més al fet que és qui li dóna un toc d'humor a certes circumstàncies durant el viatge. Exemples: un dels de Ron Weasly i Han Sol.

El Camaleó: Personatge que canvia el rumb de la història, pot ser algú que era bo i ara és dolent. Exemple: Severus Snape. Tot i que el mateix Jack Sparrow a més de ser l'heroi també funciona com camaleó.

L'Ombra: És l'enemic i antagonista de la història que l'heroi de la història ha de derrotar, sol estar relacionat amb el mateix protagonista d'alguna o altra manera. Tot el que l'heroi ha après durant el seu viatge l'ajudarà a derrotar el seu enemic. Exemple: Darth Vader.

Aquestes són les seves fases:


Món ordinari:
Representa la vida de l'heroi abans que l'aventura comenci. 

La crida a l'aventura: Es presenta davant l'heroi un conflicte, desafiament o aventura.

El rebuig de la trucada:  L'heroi rebutja, o l'impedeixen, acudir a l'aventura o resoldre el conflicte, principalment per por al canvi. 

Trobada amb el mentor: L'heroi troba un mentor que li fa acceptar la trucada, l'informa, l'ajuda i l'entrena. 

Travessia del llindar i els guardians: L'heroi abandona el món rutinari i s'endinsa en el món especial o màgic superant als guardians, si n'hi ha. 

Els aliats, els enemics i les proves: L'heroi troba aliats, confronta a enemics i enfronta proves, d'aquesta manera entén les regles del món especial.

Internament a la caverna més profunda: L'heroi té èxit en les proves i s'endinsa en la caverna. 

L'odissea, la mort i la resurrecció: L'heroi s'enfronta al gran repte, de vida o mort. 

La recompensa, l'elixir del coneixement: L'heroi supera la mort, se sobreposa a la por i aconsegueix la recompensa. 

Retorn amb persecució i gran lluita final: L'heroi s'enfronta al perill una vegada ressuscita i torna a casa (de vegades no hi ha enfrontament final, la fase es pot centrar només en el retorn a casa). 

Nova resurrecció: L'heroi s'enfronta a una última prova on posa en pràctica tot l'après. 

Retorn amb l'elixir del coneixement: L'heroi torna a casa amb l'elixir del coneixement i ajuda a tots en el món ordinari.

Una de les pel·lícules en les quals es pot aplicar el monomite són: Star Wars, Harry Potter, la saga de Indiana Jones, Matrix i d'altres que també són conegudes.


Fonts d'informació: https://ca.wikipedia.org/wiki/Monomite ,

viernes, 22 de marzo de 2019

DE LA IMATGE FIXA A LA IMATGE EN MOVIMENT

A mesura que ha anat passant el temps hem pogut observar com ha canviat el cinema en el sentit dels colors, el so i de la cualitat.

Algunes de les primeres pel·lícules que van sorgir eren:

El cavall en moviment

En 1872, una polèmica enfrontava als afeccionats als cavalls de Califòrnia. Leland Stanford, i un grup d'amics seus sostenien que hi havia un instant, durant el trot llarg o el galop, en què el cavall no recolzava cap casc a terra. Un altre grup, del qual formava part James Keene, president de la Borsa de Valors de Sant Francesc, afirmava el contrari. Eadweard Muybridge va donar per acabada aquesta polèmica amb aquesta seqüència d'imatges que Mostraven a «El cavall en moviment» un dels predecessors de la captura de moviment.


Viatge a la Lluna

Li Voyage dans la Lune és una pel·lícula molt popular actualment i la crítica de cinema la reconeix com la més important de les creacions cinematogràfiques de Georges Méliès. A més és, en certa manera, el primer film de ciència ficció de la història del cinema. La imatge de la cara de la lluna rebent l'impacte d'un coet espacial disparat per una bala de canó, és un dels plans més coneguts de la història del cinema.
Resultat d'imatges de viatge a la lluna


En la història del cinema han destacat persones com:

GERMANS LUMIÈRE:
Fratelli Lumiere.jpg

Van ser uns físics, inventors i treballadors industrials francesos. Reconeguts per la invenció del cinematògraf, el qual va ser fruit de la combinació de diferents invents anteriors. Aquesta aportació va permetre avançar en el camp de les pel·lícules, així com en el de la imatge, fins a arribar a la indústria que avui tots coneixem. També van fer notables aportacions al camp de la fotografia amb innovacions com el fotorama i l'autocrom.



George Melies.jpg

GEORGES MÈLIÉS

Va ser director del teatre Robert Houdin de Paris, mag il·lusionista, director de teatre i director de cinema. És considerat un dels pioners a crear efectes especials al cinema i el constructor del primer estudi de cinema a Europa.
 

THOMAS EDISON

Va inventar el fonògraf, o gramòfon, va ser el dispositiu més comú per reproduir so gravat des de la dècada de 1870 fins a la dècada de 1980. El fonògraf va ser el que, fins 1876, es va creure el primer aparell capaç de gravar so, encara que sí va ser el primer que va poder reproduir-després.


L'informació l'he tret de:
http://tallertriangle.blogspot.com/2016/
https://ca.wikipedia.org/wiki/Thomas_Alva_Edison
https://ca.wikipedia.org/wiki/Germans_Lumi%C3%A8re
 

viernes, 8 de marzo de 2019

PRÀCTICA CREACIÓ D'IMATGES





NOM DEL MEU PRODUCTE: Stick & Find
IMATGE DE MARCA: Volem transmetre confiança i seguretat. Volem que la gent ens reconegui per la qualitat i la precisió del producte.

   LOGO:                                    

VECTORS:















MONOGRAMA:








CREACIÓ D'UNA CAMPANYA PUBLICITÀRIA

IMATGE:

PRODUCTE:


ANUNCI:








jueves, 7 de marzo de 2019

WEBQUEST SOBRE EL MÓN DEL CÒMIC

  • Stan Lee: Stan Lee fou un escriptor, guionista, actor ocasional, editor i productor estatunidenc, cocreador de superherois clàssics de Marvel Comics en la dècada de 1960
  • Yellow Kid:  còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault que aparegué per primera vegada al diari New York World. La seua principal novetat radica en què incorpora per primera vegada la paraula escrita mitjançant globus a la seqüència d'imatges.
  • Buck Rogers: és una sèrie de televisió estatunidenca d'aventures i ciència-ficció produïda per Universal Studios. La sèrie es va emetre durant dues temporades, entre 1979 i 1981, i l'episodi pilot es va estrenar com a llargmetratge, sis mesos abans que la sèrie s'emetés per televisió.
  • Will Eisner: és el nom artístic de William Erwin, va ser un influent dibuixant i guionista de còmics estatunidenc, creador del famós personatge The Spirit i primer autor de còmic a utilitzar el format novel·la gràfica
  • Marvel: segell principal i marca de Marvel Worldwide Inc, editor de còmics-books i mitjans de comunicació americans. El 2009, la Walt Disney Company va adquirir Marvel Entertainment, empresa matriu de Marvel Worldwide.
  • Dick Tracy: és un film americà dirigida per Warren Beatty per Touchstone Pictures, estrenada l'any 1990. Ha estat doblada al català.
  • Black Hole: és una novela gràfica, presenta un món poètic que conecta el passat amb el present d'una forma molt peculiar.
  • Alan Moore: escriptor anglès conegut principalment pel seu treball com a escriptor de còmics, un mitjà en el qual ha produït un gran nombre de sèries força aclamades tant per la crítica com a nivell popular.
  • Blankets: novel·la gràfica de Craig Thompson publicada als Estats Units el 2003, per Top Shelf. Va ser publicada a Espanya el 2004 per Astiberri, tant en castellà com en català. Aquesta novel·la explica la infància i adolescència del mateix autor i dibuixant Craig Thompson.
  • Katsuhiro Otomo: dibuixant de manga, director d'anime i guionista tant de manga com d'anime. És conegut sobretot per la direcció d'Akira, una de les pel·lícules més influents de l'anime, així com per ser l'artista de manga original en què es basa la pel·lícula.
  • Scott Pilgrim: pel·lícula d'acció i comèdia dirigida per Edgar Wright, basada en la sèrie de novel·les gràfiques Scott Pilgrim, de Bryan Lee O'Malley.
  • Warren Ellis: guionista de còmics, però també ha escrit novel·les, ha col·laborat en videojocs i creat guions per a televisió.
  • Roberto Alcázar: personatges de ficció de còmic, i una sèrie de còmic publicada per l'Editorial Valenciana entre el 1940 i el 1976, amb guió de Juan Puerto, entre d'altres i dibuixos de Eduardo Vañó Pastor.
  • Joe Shuster: dibuixant de còmic canadenc, conegut per ser el co-creador, amb l'escriptor Jerry Siegel del personatge de còmic Superman, publicat per primera vegada al Action Comics nº1
  • Francisco Ibáñez: prolífic dibuixant de còmics català en castellà. És el creador de gran quantitat de sèries humorístiques, com Mortadel·lo i Filemó.
  • Osamu Tezuka:dibuixant de manga i animador japonès. És considerat el pare del manga. Gràcies a la seva prolífica producció, a les seves tècniques pioneres i al format tankōbon, sovint l'anomenen el "déu del manga".
  • Frank Miller: comicaire i cineasta nord-americà. Casat fins a l'any 2005 amb la colorista de còmic i il·lustradora Lynn Varley, ha guanyat diversos premis Eisner, Kirby i Harvey, i en 2015 va ser introduït al saló de la fama del còmic.
  • Persèpolis: sèrie de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi .La sèrie explica la vida de l'autora, des de la seva infantesa a l'Iran fins l'entrada en la vida adulta.
  • Hayao Miyazaki: director, productor, animador, guinista, director i il·lustrador d'anime japonès, és considerat un dels grans mestres de l'animació japonesa a nivell internacional.
  • Hergé: historietista belga de gran renom, sobretot gràcies a la creació del famós personatge Tintín.
  • Bone: sèrie de còmic independent, publicada en 55 números, escrita i dibuixada per l'americà Jeff Smith. Els seus dibuixos en blanc i negre, estan inspirats en els dibuixos animats i en les tires còmiques del còmic Pogo d'en Walt Kelly.
  • Mike Mignola:escriptor i artista de còmic i novel·la gràfica americà. És especialment conegut per ser el creador de la sèrie de còmics Hellboy per a Dark Horse Comics.
  • DC: editorial nord-americana dedicada a la realització i venda de còmics fundada el 1937
  • Uderzo i Goscinny: autor de còmics francès. Dins el seu treball, destaca sobretot Astèrix, còmic creat l'any 1959.
  • Neil Gaiman: prolífic autor de relats, novel·les gràfiques, obres teatrals, assaigs, llibres de ciència-ficció i fantasia, per a adults i nens.
  • Flash Gordon: personatge de ficció de còmic aquest personatge va ser creat pel dibuixant Alex Raymond el 7 de gener del 1934.
  • Joe Sacco: periodista estatunidenc autor de còmics com a reportatges sobre zones en guerra. Els més destacats són Palestine i Safe Area Goražde: The War in Eastern Bosnia
  • 100 bullets: historieta de l'editorial Vertigo Comics, la versió adulta de l'editorial DC Comics, escrita pel nord-americà Brian Azzarello i l'argentí Eduardo Risso
  • Moebius: dibuixant de còmics i il·lustrador francès, conegut inicialment amb el pseudònim Gir i posteriorment també com a Moebius.
  • Vertigo: editorial de còmics nord-americà DC, creat el 1993 per diferenciar els còmics englobats en ell dels de la resta de l'editorial de temàtica més enfocada a un públic de totes les edats.
  • Alex Ross: il·lustrador i dibuixant d'historietes nord-americà aclamat per l'hiperrealisme del seu treball. Des dels anys noranta va col·laborar per a la indústria del còmic en dues de les més importants cases editorials, Marvel Comics i DC Comics.
  • Maus: novel·la gràfica del dibuixant estatunidenc d'origen polonès Art Spiegelman que relata com son pare va sobreviure a l'Holocaust com a jueu a la Polònia de la Segona Guerra Mundial, al camp de concentració d'Auschwitz.
 

PRÀCTICA DE CREACIÓ D'UNA CAMPANYA PUBLICITÀRIA

Nom del producte: Stick & Find

  • Què fa? Què el fa ser diferent de les altres coses que ja existeixen?
  • És una enganxina que enganxem en objectes que perdem fàcilment. Mitjançant una aplicació podrem localitzar aquell objecte que em perdut, per exemple: el mando de la televisió, el mòbil, l'ordinador. No s'ha creat mai un producte amb tanta precisió per localitzar els objectes perduts, això és el que el fa diferent dels altres.

    Logo de la marca:

  • Target / target econòmic (edat, sexe, hobbies... del tot!)
  • -Sexe: homes i dones
    -Edat: joves, young adults, adults, adults B
    -Nivell socioeconòmic: mig
    -S’ha de tenir un dispositiu on descargar-se la app
    • Quins recursos voleu utilitzar?
    1. Destacar allò positiu: destaquem els grans avantatges que te el producte
    2. Adaptar-se a les necessitats: avui dia la gent te mòbils, ordinadors, carteres i altres objectes que es poden perdre fàcilment i la solució d'aquest problema es aquest producte.
    3. Solució senzilla: trobes les coses molt fàcilment i ràpid.
    4. Magnificar problemes: convertir la pèrdua de temps buscant alguna cosa en un gran problema.
    5. Necessitat/urgència: necessites tenir aquest producte per si perds alguna cosa.
    6. Repetició: repetir durant l'anunci el nom del producte.
    7. Noves tecnologies: necessites una app
    • Com enfocareu la campanya?
    Volem enfocar la campanya de manera que sigui un producte de qualitat i serio però a la vegada en l'anunci volem donar-li un toc d'humor per tal de que la gent parli d'ell. Volem que la gent confiï en la qualitat del producte i en la seva precisió.
    • A quins mitjans voldrieu que sortís?
    En la televisió, en cartells publicitaris per la ciutat i en xarxes socials com instagram.
    • Teniu un eslògan potent? I música?
    L'eslògan seria: Make it easy, find it quickly, no tindríem una musica que ens identifiques.

    PRÀCTICA DE TRUCATGE

    FOTO ORIGINAL:                                                  TRUCATGE:




    

    PROJECTE FINAL

    A continuació us deixo el projecte de fi de curs que he realitzat. Espero que us agradi!